Heb je vragen of wil je meer weten?

Mocht het zo zijn dat je nog vragen en/of specifieke wensen hebt. Neem dan contact met ons op. Samen creëren we een onvergetelijke ervaring.  

Reiki & Retreats

Wat is Reiki?

Reiki is een eeuwenoude Japanse geneeswijze door handoplegging. De ontdekker en grondlegger van Reiki is de Japanse boeddhist Mikao Usui. Hij noemde dit “Usui
Reiki Ryoho”. “Ryoho” is Japans voor ’therapie’ of ‘remedie’. Volgens Mikao is er een
universele levensenergie die door alles en iedereen stroomt.

Reiki is een krachtige manier om deze universele energie door te geven. In de westerse reiki “Usui Shiki Ryoho” wordt gewerkt met de handen, waarbij de helende energie via de handpalmen naar het lichaam stroomt. De term Reiki bestaat uit twee Japanse karakters, te weten rei (universeel) en ki (levensenergie).

Wat Reiki zo bijzonder maakt, is het vermogen om de balans in ons lichaam en
geest te herstellen. Het werkt op verschillende niveaus: lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel. Door de energieblokkades op te heffen en de
levenskracht te stimuleren, opent Reiki de deur naar diepe heling en innerlijke
groei.

Reiki nodigt ons uit bewust te worden van de energieën om ons heen en in onszelf. Het herinnert ons eraan dat we deel uitmaken van een groter geheel en de kracht hebben om ons eigen welzijn te bevorderen.

Als we ons openstellen voor Reiki, kunnen we een diepe verbinding maken met de universele energie. We worden ontvangers en kanalen van helende kracht. Het stelt ons in staat om liefdevolle energie te delen en anderen te helpen in hun genezingsproces.

Reiki is een reis van zelfontdekking en empowerment. Het leert ons de kracht van zachte aanraking, mededogen en onvoorwaardelijke liefde. Het herstelt ons vermogen om te helen en te groeien, niet alleen voor onszelf, maar ook voor degenen om ons heen.

Sta open voor de wonderen die kunnen plaatsvinden wanneer je de stroom
van universele energie toelaat in je leven. Ontdek de helende kracht die in jou
verborgen ligt en omarm de mogelijkheid om jezelf en anderen te helpen op weg
naar een leven vol liefde, balans, licht en genezing.

Reiki behandeling

Tijdens een Reiki behandeling wordt er universele energie via handoplegging doorgegeven aan jouw hele lichaam. Tijdens de behandeling lig je aangekleed op een massagetafel. Deze energie is in staat om blokkades op te heffen die mogelijke lichamelijke of mentale klachten veroorzaken. Gedurende de behandeling kun je in diepe ontspanning raken of je juist wat onrustig of emotioneel voelen. De werkwijze is vooral intuïtief waardoor de behandelingen nooit hetzelfde zijn. Ter ondersteuning en versterking van de behandelingen worden etherische oliën, klankschalen, stenen en koshi’s gebruikt. De behandeling wordt begeleid door rustgevende muziek.

De effecten van een Reiki behandeling zijn voor iedereen verschillend. Reiki zorgt dat het zelfhelende vermogen van het lichaam wordt versterkt. Dit betekent dat je ongeacht je klachten baat kunt hebben bij Reiki. Ook kun je een Reiki behandeling ondergaan met als doel pure ontspanning.  Algemene effecten van een behandeling kunnen zijn:

 • diepe ontspanning van geest en lichaam;
 • toename van energie;
 • emotionele rust en balans;
 • vermindering lichamelijke pijnklachten;
 • vermindering gevoelens van angst;
 • verbeterde spijsvertering;
 • ondersteuning van het immuunsysteem;
 • sneller herstel van ongevallen en operaties;
 • verbeterde focus en concentratie;
 • ondersteuning bij mentale klachten zoals stress, spanningen, burn-out en depressie;
 • verbeterde nachtrust.

Ook kan het zo zijn dat je in eerste instantie helemaal niets voelt en bijvoorbeeld pas na een week de eerste effecten ervaart. Dit kan ook pas na de tweede, derde of vierde behandeling zijn. Hoe dan ook, je mag ervan uitgaan dat de behandeling effect heeft.

Reiki brengt een reinigingsproces op gang. Het is belangrijk om na een behandeling voldoende water, zo’n 1,5 tot 2 liter, per dag te drinken. Dit bevordert de verwijdering van afvalstoffen uit het lichaam en daarmee het helingsproces.

Behandelingen duren tussen de 60 en 90 minuten. Het aantal behandelingen kan variëren, afhankelijk van wat een cliënt wil bereiken.

Met een behandeling op afstand kan Reiki worden gegeven als een directe behandeling niet mogelijk is. Energie zich namelijk niet laat beperken door plaats of tijd. Met behulp van de Reiki symbolen kunnen personen of dieren die zich op een andere locatie bevinden worden behandeld.

Reiki retreats

Tijdens een Reiki retreat staan reiki en jouw Reiki inwijding centraal. Terwijl je ontspant en geniet van visualisaties, (klankschaal) meditaties, (cacao)ceremonies en de prachtige omgeving, ontvang je jouw inwijding. Na deze inwijding ben je in staat om zelf anderen te behandelen.

In de westerse reiki (Usui Shiki Ryoho) wereld kennen we drie inwijdingen.

Reiki 1

Tijdens de Reiki 1 inwijding maak je kennis met de grondbeginselen van Reiki en leer je behandelen op fysiek niveau. Je ontdekt wat Reiki is, hoe jij de universele energie ervaart, je energiekanalen opent en hoe je deze kunt inzetten voor jezelf en anderen.

Reiki 2

In de Reiki 2 inwijding staan speciale Reiki symbolen centraal waardoor je jouw energie nog sterker kunt doorgeven.  Je leert emotionele en mentale energie te helen en maakt kennis met reiki geven op afstand. Na deze inwijding ben je in staat jouw behandelingen te versterken.

Reiki 3

Reiki 3 is de mastergraad. Dit is een inwijding op zielsniveau en geeft verdieping en verbinding op spiritueel niveau, jouw diepste zelf.  Na deze inwijding kun je op alle holistische niveaus jezelf en anderen behandelen en heeft jouw Reiki energie de zogenaamde masterkracht. Door deze masterinwijding wordt jouw energie velen malen (16x) sterker en is daarmee een enorme verdieping.

Retreats

Een reguliere retreat is vergelijkbaar met een Reiki retreat zonder dat er sprake is van een Reiki inwijding. Tijdens een retreat sta jij centraal en is er alle ruimte om los te komen van de dagelijkse routine, jezelf volledig te ontspannen en nieuwe inzichten op te doen. 

Gedurende een retreat zoeken we de stilte van de natuur op, geniet je van een ontspannende ayurvedische abhyanga en/of Reiki behandeling en maak je kennis met een cacaoceremonie. Daarnaast kun je deelnemen aan een yogaclass. Niets moet alles mag. 

Ook zijn zijn er mogelijkheden voor individuele behandelingen, zoals voetreflexmassage, chakrareading/healing en edelsteen meditatie.

Geef jij jezelf  dit mooie cadeau? Na een van onze onvergetelijke retreats ga je opgeladen met hernieuwde energie naar huis.

 

"Tijdens ons verblijf in Casa Tragabalas voelden we meteen de harmonieuze energie van deze plek.

De adembenemende landschappen en de rustige sfeer waren precies wat we nodig hadden om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. De reiki-sessies en begeleide meditaties hebben ons echt geholpen om innerlijke balans te vinden. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar zowel ontspanning als persoonlijke groei!”

Linda & Pieter

"Casa Tragabalas is een verborgen parel in Cómpeta!

De finca is prachtig en de omgeving is simpelweg betoverend. We hebben deelgenomen aan een van de business retreats en het was een perfecte combinatie van professionele ontwikkeling en ontspanning. De workshops waren inspirerend en de Spaanse zon maakte de ervaring compleet. We kijken al uit naar ons volgende bezoek!”

Jeroen & Team
5/5
Wat anderen zeggen

Beleef de magie van Andalusië

Ervaar de harmonie, groei en het pure Spaanse leven bij Casa Tragabalas. Laat je inspireren, ontspan en herontdek jezelf in deze betoverende omgeving.