Heb je vragen of wil je meer weten?

Mocht het zo zijn dat je nog vragen en/of specifieke wensen hebt. Neem dan contact met ons op. Samen creëren we een onvergetelijke ervaring.  

Business retreats

Heisessie, offsite of teambuilding?

Afstand nemen van je business is een waardevolle investering. Misschien wel één van de beste die je kunt maken op gebied van persoonlijke en zakelijke groei.

Strategische groeiversneller
Een jaarlijkse heisessie, off-site of teambuildingsdag is populair binnen veel organisaties. Even weg uit de waan van de dag en de tijdnemen om samen te werken aan bijvoorbeeld nieuwe (jaar)plannen, de strategie of structuur. Dit betekent niet alleen brainstormen of de strategie bepalen, maar ook aandacht voor elkaar in een ontspannen, dynamische setting.

Juist in onze snel veranderende wereld, is het belangrijk om regelmatig afstand te nemen van de business en te reflecteren op ons handelen. Zijn we bezig met de juiste dingen? Moet de koers worden bijgesteld of opnieuw worden bepaald? Zijn wij als team toegerust voor de opdracht die voor ons ligt? Staan alle neuzen dezelfde kant op?

Een business retreat kan een krachtige strategische groeiversneller zijn voor een organisatie.

Focus
Als team meerdere dagen in een onbekende en totaal andere omgeving. Volledige focus op de business, onderliggende thema’s, uitdagingen en elkaar. Los van de dagelijkse routines. Dwars door blokkades heen. Wanneer je samen ontspannen bent, ontstaan ideeën gemakkelijk. Ben je gefocust dan volgen de oplossingen vanzelf.

In de praktijk zien we het steeds weer hoe inspirerend het is om even afstand te nemen en met elkaar te brainstormen over het gezamenlijke doel. De ervaring leert dat werken aan een gezamenlijk doel teams echt dichter bij elkaar brengt. En niet alleen tijdens de business retreat maar ook daarna.

Tijdens een retreat focussen we namelijk niet alleen op de business maar ook op
het team. Wat zijn de sterktes en zwaktes van het team. In hoeverre is het team
complementair aan elkaar? Zijn er uitdagingen in de samenwerking? Wat is de
opdracht van dit team?  Het resultaat is een team dat samen veel meer voor
elkaar kan krijgen dan eerst gedacht werd.

Uitdagend programma
Een business retreat is bij uitstek geschikt voor ambitieuze teams
die professioneel en persoonlijk willen groeien en daarnaast balans in het team
en de organisatie zoeken. Omdat elk team eigen uitdagingen heeft is een
business retreat altijd maatwerk. We ontwikkelen een programma dat passend is bij de organisatie, het team en de uitdagingen waar men tegenaan loopt. Mogelijke thema’s:

  • Bouwen aan een High Performance Team;
  • Heldere en gemeenschappelijke doelen stellen en een concreet plan van
    aanpak formuleren;
  • Brainstormen over een thema;
  • Een implementatieplan voor de nieuwe strategie opstellen;
  • Sociale teamprestaties verbeteren: elkaar beter begrijpen en de onderlinge samenwerking verbeteren;
  • Teamontwikkeling door elkaars communicatie- en gedragsstijlen, onbewuste drijfveren, sterktes, valkuilen en groeimogelijkheden te leren kennen;
  • Introduceren van collegiale coaching: een constructieve feedback cultuur die de groei van alle teamleden bevordert.

Het programma – variërend van 3 tot 5 dagen –  ondersteunt een team bij haar professionele groei en bestaat uit diverse thema workshops die passen bij de uitdagingen van het team. Voorbeelden van workshops zijn succesvol samenwerken van uit drijfveren, persoonlijk leiderschap, body language (impactvolle en professionele communicatie), uit je hoofd in je hart, outside-in denken, maar ook persoonlijke coaching en uitdagende (outdoor)activiteiten. Alle activiteiten worden begeleid door ervaren businesscoaches. 

Daarnaast is er voldoende ruimte voor ontspanning en plezier. En dit alles op een prachtige locatie, met heerlijke, gezonde maaltijden, een mooi zwembad en uitzicht over de zee in Andalusië.

"Tijdens ons verblijf in Casa Tragabalas voelden we meteen de harmonieuze energie van deze plek.

De adembenemende landschappen en de rustige sfeer waren precies wat we nodig hadden om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. De reiki-sessies en begeleide meditaties hebben ons echt geholpen om innerlijke balans te vinden. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar zowel ontspanning als persoonlijke groei!”

Linda & Pieter

"Casa Tragabalas is een verborgen parel in Cómpeta!

De finca is prachtig en de omgeving is simpelweg betoverend. We hebben deelgenomen aan een van de business retreats en het was een perfecte combinatie van professionele ontwikkeling en ontspanning. De workshops waren inspirerend en de Spaanse zon maakte de ervaring compleet. We kijken al uit naar ons volgende bezoek!”

Jeroen & Team
5/5
Wat anderen zeggen

Beleef de magie van Andalusië

Ervaar de harmonie, groei en het pure Spaanse leven bij Casa Tragabalas. Laat je inspireren, ontspan en herontdek jezelf in deze betoverende omgeving.